ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

Πρόκειται για ένα "ειδικό" αλεξίπτωτο, με το οποίο μπορεί κανείς να απογειωθεί από μια πλαγιά ανεξάρτητα από το ύψος της (όταν βέβαια το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) και δεν απαιτεί κανενός είδους μηχανή. H απογείωση γίνεται από το έδαφος, με το χειριστή να τρέχει σε μια πλαγιά και να αποκολλάται από αυτήν. Η πτήση γίνεται με τη βοήθεια της βαρύτητας, του αέρα και του ανθρώπου που το χειρίζεται. Καθώς δεν είναι πτητική συσκευή, από τη στιγμή της απογείωσης και μετά, το parapente είναι φυσικό να χάνει ύψος λόγω της βαρύτητας. Ομως λόγω σχήματος και κατασκευής (σαν αεροπορική πτέρυγα), δημιουργεί άνωση και ταξιδεύει προς τα εμπρός, ενώ ταυτόχρονα χάνει ύψος.
O λόγος καθόδου (πόσα δηλαδή μέτρα ύψους χάνει ανά λεπτό) διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία, την κατασκευή, τις καιρικές συνθήκες και την εμπειρία αυτού που το χειρίζεται. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τον άνεμο και τα ρεύματα με στόχο να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο η πτήση μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες, αναλόγως τις συνθήκες και τη διάθεση. Το parapente ζυγίζει από 10 μέχρι 15 κιλά, μαζεύεται εύκολα σε λίγα λεπτά από ένα άτομο, και μπαίνει σε ένα σάκο που μεταφέρεται στην πλάτη.
Είτε ερασιτεχνικά, είτε για πρωταθλητισμό οι θέσεις για πτήσεις με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες για αεροαθλητικούς συλλόγους



Ύδατα της Στυγός

Τα Ύδατα της Στυγός είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό της Αχαΐας σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Κατά την μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και την φυλάνε μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι. Πιστευόταν ότι τα νερά της πηγής έβγαιναν από εκεί, από τα Τάρταρα και το παλάτι της Στύγας  . (τουρτουρίζω: ταρ - ταρ).
Στην Τιτανομαχία ήταν με το μέρος του Δία, όταν αυτός πολέμησε τον πατέρα του τον Κρόνο. Παιδιά της ήταν το Κράτος, η Βία, ο Ζήλος και η Νίκη. Εκεί βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του Νηρηίδα Θέτιδα και έγινε άτρωτος, αλλά τον κρατούσε από την φτέρνα και έμεινε το μοναδικό τρωτό σημείο στο σώμα του. Εκεί, θα βρει την ευκαιρία και θα τον χτυπήσει, αργότερο στον κάμπο της Τροίας, ο Πάρις με το βέλος του και θα τον σκοτώσει.
Στα ύδατα της Στύγας ορκίζονταν όλοι οι θεοί, ακόμη και ο Ήλιος. Ήταν ο πιο μεγάλος όρκος των θεών και στα νερό της οι θεοί έκαναν την ποινή τους, όταν ήταν τιμωρημένοι. Το όνομα της προκαλούσε φόβο σε θεούς και ανθρώπους. Έλεγαν πως κανένα ζωντανό ον δεν επρόκειτο να ζήσει εάν έπινε από το νερό αυτό. Το γυαλί, οι κρύσταλλοι, τα πήλινα αγγείο έσπαζαν μόλις βυθίζονταν σ' αυτό. Αλλοιώνονταν τα μέταλλα ακόμη και ο άργυρος και ο χρυσός, το ήλεκτρο (κεχριμπάρι). Μόνον οι οπλές των αλόγων άντεχαν, γι' αυτό οι θεοί το έπιναν μέσα σε κύπελλα καμωμένα από οπλή αλόγου.
Η Ψυχή ψάχνοντας να βρει το ταίρι της, τον Έρωτα, υποχρεώθηκε από την Αφροδίτη να κουβαλήσει νερό από τη Στύγα.  Πριν ακόμη φυτρώσει το πρώτο χνούδι στα μάγουλα τους, πήραν όρκο στα ύδατα της Στύγας, πως θα έκαναν δικές τους ο Ώτος την Άρτεμη και ο Εφιάλτης την Ήρα και πως θα ανέβαιναν στον ουρανό, βάζοντας σκάλα τα βουνά πάνω στον 'Όλυμπο την Όσσα και πάνω στην 'Οσσα το Πήλιο.

Γυναικεία τα Τουριστικά Θέλγητρα

Αφροδίτη
Τα γυναικεία στήθη, αποτελούν σύμφωνα με δημοσίευση στη γερμανική Bild, ένα ισχυρό κίνητρο για την επιλογή του τόπου διακοπών. Στην εφημερίδα, μάλιστα γίνεται  μια γεωγραφική κατανομή  στον παγκόσμιο χάρτη , με παραστατική απεικόνιση των περιοχών, ανάλογα με το μέγεθος. Ο καταμερισμός έχει γίνει σε  5 μεγέθη  τα οποία συνοπτικά και  κατά σειρά προτεραιότητας, βρίσκονται στις εξής περιοχές :
1.   Βόρειες σιβηρικές και σκανδιναβικές χώρες
2.   Αμερική
3.   Μεσογειακές χώρες, καναδάς, Αυστραλία
4.   Αφρική , Ασία
5.   Κίνα, Ιαπωνία

Η κατάταξη αυτή θα διευκολύνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, τον αντρικό πληθυσμό, ο οποίος δυσκολεύεται να αποφασίσει για τον τουριστικό προορισμό.

ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι ρωσίδες, είναι αυτές που έρχονται πρώτες στην κατάταξη. Η Ελλάδα και η Κύπρος  βρίσκονται μόλις στην μέση. Φυσικά, αυτό δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. Εδώ και δεκαετίες, η Ελλάδα βρίσκεται  στους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και ....με διαφορά στήθους!
-Λέτε, λοιπόν οι προτιμήσεις των τουριστών να μην εξαρτώνται μόνο από τον πολιτισμό και τα φυσικά θέλγητρα της χώρας;
-Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μέχρι τώρα οι μάρκετερς δεν έχουν δώσει την δέουσα σημασία; -Επιπλέον στην Ελλάδα, μπορεί ο καθένας να ικανοποιήσει και άλλα γούστα, μιας και ως σταυροδόμι των λαών ο καθένας μπορεί να  βρει και  όλες τις φυλές του κόσμου!
- Αναμένουμε λοιπόν, περισσότερες μελέτες επί του θέματος!
-Αχ, Αφροδίτη!

(πηγή για την κατάταξη  : (http://www.bild.de/ratgeber/2012/brust/busen-weltkarte-russland-skandinavien-ueber-d-koerbchen-23808826.bild.html)



Παγκόσμια ημέρα Μουσείων

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό είναι ελεύθερη.

Διαθέσιμα ξενοδοχεία κοντά στην Ακρόπολη Αθηνών
Διαθέσιμα ξενοδοχεία κοντά στους Δελφούς
Διαθέσιμα ξενοδοχεία κοντά στην Αρχαία Ολυμπία 

 

 

 

 

 

 

Τηλέφωνα Μουσείων


Ακρόπολη Αθηνών : 210 3214172
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας : 23820 31160
Αρχαιολογικό Μουσείο Μαυρομάτι (Αρχαία Μεσσήνη) : 27240 51201
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : 26240 22529
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών : 22650 82312
 *********
Πρόσωπα που απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου εισόδου.
* Τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
* Οι νέοι ηλικίας έως 19 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου για την επιβεβαίωση της ηλικίας.
* Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ή Ισοτίμων Σχολών των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.
* Οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας.
* Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.Α.), του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) και του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.), με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.
* Οι κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), με την επίδειξη αυτής.
* Οι ξεναγοί, με την επίδειξη ταυτότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
* Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
* Οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας.
* Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε όλη την Ελλάδα, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας – μέλους.
* Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντού Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
* Οι συνοδοί τυφλών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.
* Οι κάτοχοι δελτίου ελευθέρας εισόδου.
* Οι κάτοχοι της «Κάρτας Πολιτισμού» η οποία εκδίδεται από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.
 


Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Καλάβρυτα

Μια υπέροχη διαδρομή όλες τις εποχές του έτους είναι το ταξίδι με το τρενάκι, μέχρι τα Καλαβρυτα. Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων και η μοναδική διαδρομή του, περίπου μια ώρα,  μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Το φαράγγι του Βουραϊκού ξεκινά σε υψόμετρο 730 μ. βόρεια του χωριού Κάτω Ζαχλωρού και αφού διανύσει μια απόσταση 20 χλμ. περίπου παράλληλα με το ποτάμι, καταλήσγει στο Διακοφτό.

- Σύμφωνα με την μυθολογία, το φαράγγι σχηματίστηκε όταν ο Ηρακλής έκοψε με το σπαθί του τον βράχο για να φτάσει στον Ευρυσθέα ή κατ΄άλλους στην αγαπημένη του Βούρα κάρη της Ελίκης.

Διαθέσιμα ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα

Διακοπές στην Πελοπόννησο

Πρωταρχικός στόχος στην jetgreece είναι να δημιουργήσουμε έναν αξιόπιστο οδηγό ξενοδοχείων βασισμένο στην ποιότητα και αντικειμενική αξία των ξενοδοχείων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Δυτική Πελοπόννησο. Για τον λόγο αυτό επισκεπτόμαστε και σημειώνουμε τα ξενοδοχεία, όπου μπορείτε άνετα να περάσετε τις διακοπές σας ή να διεκπαιρεώσετε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις . 

Συνεργάτες σε διάφορα σημεία  όλης της Ελλάδας  ανταποκρίνονται στην προσπάθεια μας, να σας ενημερώσουμε έγκαιρα με την πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με κάθε ξενοδοχείο. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα αρχείο με πληροφορίες για τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις, την περιοχή. Οι ανταποκριτές της jetgreece.gr συνδυάζουν την εμπειρία τους για να εξασφαλίσουν αυτή τη μορφή, που ενημερώνεται καθημερινά.

Επιλέξαμε, τις καλύτερες προσφορές για εσάς στους ποιο δημοφιλής προορισμούς. Ακολουθείστε τις προτάσεις μας και ενημερωθείτε από τον Οδηγό ξενοδοχείων που δοκιμάστηκαν από την jetgreece.gr  

ΚΑΛΑΜΑΤΑ  διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

 ΠΟΡΟΣ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ  διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΖΑΧΑΡΩ  διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΚΥΛΛΗΝΗ  διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΖΑΚΥΝΘΟΣ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΛΕΥΚΑΔΑ  διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

 ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

ΥΔΡΑ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

 ΚΥΘΗΡΑ διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή

Μένετε Ελλάδα,  μένετε στην jetgreece. 

Θα είστε πρώτοι στην ενημέρωση, για τις πραγματικά ιδανικές για εσάς διακοπές

Ολυμπιακή Φλόγα 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΗΔΟΔΡΟΜΙΑ  2012

10/05/2012 : Τελετή Αφής (Αρχαία Ολυμπία, Νομός Ηλείας, Κορινθίας)
11/05/2012 : Κρήτη , Καστελόριζο
12/05/2012 : Αχαία, Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα, Ιωάννινα
13/05/2012 : Μακεδονία
14/05/2012 : Μακεδονία- Θράκη
15/05/2012 : Μακεδονία - Θεσσαλία
16/05/2012 : Στερεά Ελλάδα- Αττική 

16/05/2012 : ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Τελετή-Διανυκτέρευση)

17/05/2012 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (Tελετή- Παράδοση)

δείτε περισσότερα για την τελετή παράδοσης >>

Πως θα βρώ, το ιδανικό ξενοδοχείο

-Ονειρεύεστε διακοπές σε  ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα;  
-Θέλετε να μην χάνετε χρόνο σε άσκοπες αναζητήσεις; 
-Επιθυμείτε να γνωρίζετε τις καλύτερες προσφορές;  


Εδώ θα βρείτε εργαλείο αναζήτησης  όλων των ξενοδοχείων σε αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστα κατά την  διάρκεια των διακοπών σας. Επιλέγετε τώρα ξενοδοχεία στις καλύτερες προσφορές, από το σπίτι σας

-Έχετε άλλες απορίες; 
-Θέλετε επιπλέον συμβουλές; 

Τώρα είσαστε μόνο ένα μήνυμα μακριά. Κλικ, και οι  αναποκριτές μας είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Στη συνέχεια μπορείτε να αισθανθείτε ελεύθεροι, να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας

Χρήσιμες πληροφορίες διαμονής
Σε κάθε δωμάτιο είναι αναρτημένη πινακίδα με τις ισχύουσες τιμές του δωματίου, πρωινού και γεύματος. Στις αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνονται ο ΦΠΑ και τα δημοτικά τέλη.
Η τιμή του δωματίου περιλαμβάνει την παραμονή μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας από την άφιξη του πελάτη.
Η απλή διημέρευση (12.00-18.00) συνεπάγεται μείωση της τιμής του δωματίου κατά 50%
Η προσθήκη μιας επί πλέον κλίνης σε δίκλινο ή μονόκλινο δωμάτιο προσαυξάνει την τιμή του δωματίου κατά 20%
Οι τιμές των δωματίων είναι δυνατόν να αυξάνονται κατά 10% για παραμονή του πελάτη μέχρι δύο ημερών.


Διαμονή
Η διαμονή σε αρκετά τουριστικά καταλύματα, η πλειοψηφία των οποίων, έχει ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις διαμονής κάθε επισκέπτη. Είναι εφοδιασμένα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.
Τα ξενοδοχεία, όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα  κατατάσσονται σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης σε Αστέρια 5*****, 4****, 3***, 2**, 1* (υπεύθυνος φορέας ο Ε.Ο.Τ). 
Τύποι καταλυμάτων
Ξενοδοχεία , μοτέλ, μπανγκαλόου, παραδοσιακούς ξενώνες,
Αγροτουριστικά καταλύματα, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα
Τουριστικές κατοικίες και τουριστικές επαύλεις
Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης (camping), Ξενώνες νεότητας (youth hostels)
(Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος) 

Η jetgreece.gr  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα να είναι πλήρεις, έγκυρες και ακριβείς. 

Καλάβρυτα - Λίμνη Τσιβλού


Διαμονή κοντά στην Λίμνη Τσιβλού
Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές διαδρομές που λατρεύουν οι φίλοι του offroad αυτοκίνητου. Ξεκινάμε από τα Καλάβρυτα με κατεύθυνση το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Απόσταση 15 χλμ σε ασφαλτωμένο δρόμο. Πριν φτάσουμε στην μεγάλη ευθεία για το χιονοδρομικό κέντρο (παρκινγκ) κάνουμε αριστερά σε έναν παράλληλο δρόμο με την μεγάλη ευθεία.Στην αρχή του δρόμου αυτού κάνουμε αριστερά και μπαίνουμε στο χωματόδρομο. Μετά από 5 χλμ περίπου βρισκόμαστε ακριβώς πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο με θέα που κόβει την ανάσα. Συνεχίζουμε κάνοντας δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την λίμνη Τσιβλού.

Για την διαδρομή αυτή ενδείκνυται ψηλά jeep διότι ο δρόμος δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Σύνολο διαδρομής περίπου 30χλμ.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής η ομορφιά της Φύσης μας αποζημιώνει και επιβεβαιώνει την επιλογή μας για τις εξορμήσεις μας στην γύρω περιοχή.


Μεσσηνία, όλες τις εποχές

 

Η περιοχή του νομού Μεσσηνίας, σε γενικές γραμμές  δεν είναι αρκετά τουριστική και δεν έχει μεγάλα ξενοδοχεία. Εδώ θα βρείτε την ηρεμία. Υπάρχουν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε διάφορα χωριά, όπου θα χαρείτε την φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων. 

 

   

Διαμονή κοντά στην  Κυπαρισσία ή το  Καλό Νερό 

 Διαμονή κοντά στην  Πύλο ή την Φοινικούντα 

  Διαμονή κοντά στην  Καλαμάτα    

  Διαμονή κοντά  στην Στούπα ή την  Καρδαμύλη



Το τοπίο είναι εκπληκτικό. Μην διστάσετε να μπείτε σε  μικρούς δρόμους, ή να παρακάμψετε σε επαρχιακούς δρόμους, που θα σας αποκαλύψουν ωραίες εκπλήξεις.

Όταν βρεθείτε στην  Μεσσηνία μη  διστάσετε να ανεβείτε στα βουνά, και να απολαύετε από εκεί την θέα προς τον μεσσηνιακό κόλπο και την γύρω περιοχή. Σε πολλά χωριά σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, μπορείτε να εξερευνήσετε τα κάστρα, τους μανιάτικους πύργους  και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μην διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή των ντόπιων για αυτά.

Σταματήστε σε μικρά χωριά, θα συναντήσετε μερικές φορές τους κατοίκους να  πωλούν τα προϊόντα τους. Κουρελούδες, υφαντά, μεταξωτά, μέλι, ελιές, σύκα, λάδι, κρασί, τυρί, χόρτα, ρίγανη, τσάι, αρωματικά και θεραπευτικά βότανα





 

Πόρος : η διαδρομή για το Λιμανάκι της Αγάπης

Ο Πόρος μπορεί να φημίζετε για το λεμονοδάσος αλλά η διαδρομή για μπάνιο στο Λιμανάκι της αγάπης (LOVE BAY) είναι υπέροχη.
Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι ένας μικρός ρομαντικός κολπίσκος, στον Πόρο κρυμμένος μέσα στα πεύκα.  Η θάλασσα αποκτά ένα υπέροχο τυρκουάζ χρώμα, που σε εντυπωσιάζει με το πρώτο αντίκρυσμα. Μας θύμισε κινηματογραφικές ταινίες, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι όλα φτιαγμένα από την φύση, χωρίς την χρήση εφέ.
Ο κολπίσκος είναι εύκολα προσβάσιμος από τον κεντρικό δρόμο, μόλις σε 150 μέτρα απόσταση. Πήγαμε με το λεωφορείο της γραμμής....

Love Beach
Πως φτάσαμε: Στον Γαλατά παρκάραμε το αυτοκίνητο στο δημοτικό πάρκινγκ. Στη συνέχεια, αν και υπήρχε ferry boat ανά ώρα περίπου που έκανε την διαδρομή Γαλατάς - Πόρος,  προτιμήσαμε τα ταχύπλοα που έκαναν συχνά ΄το δρομολόγιο και σε 5΄λεπτά ήμασταν απέναντι. Από την πόλη πήραμε το λεωφορείο, που πήγαινε από τον Πόρο στο Ναύσταθμο. Ο οδηγός μας αποβίβασε στο Λιμανάκι της Αγάπης, την προτελευταία στάση (περίπου 20΄διαδρομή).
Ο κολπίσκος πανέμορφοςφαινόταν από ψηλά  από τον δρόμο. Τα πεύκα έφταναν, σχεδόν μέχρι την θάλασσα. Το καθρέφτισμα των δέντρων στο νερό δημιουργούσε ωραίες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις. Η παραλία είναι αμμουδερή  και η θάλασσα πεντακάθαρη με ζεστά νερά, ρηχή με φυσιολογικό βάθος μετά από λίγα μέτρα κολύμπι. Δεξιά και αριστερά του κολπίσκου υπάρχουν βράχια όπου σχηματίζουν αυτόν τον υπέροχο κολπίσκο. Στην περιοχή υπήρχε μια  μικρή καντίνα που εξυπηρετούσε για καφέ, ποτά και σνακ τους λουόμενους, αλλά και ξαπλώστρες – ομπρέλες για τους πιο απαιτητικούς.

Φαγητό: προτιμήσαμε να γευματίσουμε στην πόλη του Πόρου όπου είχαμε αρκετές επιλογές ανάμεσα εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, καφέ…έπειτα πήραμε το ferry boat για το ταξίδι της επιστροφής γεμάτοι με υπέροχες εικόνες διαδρομής.

Διαμονή : Δείτε διαθέσιμα ξενοδοχεία από την booking για Διαμονή στον Πόρο.



Λαϊκή Μανωλάδας


Λαϊκή
Χρόνια τώρα, κάθε Κυριακή λογής-λογής παραγωγοί και έμποροι μαζεύονται στην λαϊκή της Νέας Μανωλάδας για να πουλήσουν τις πραμάτειες τους. Εκεί θα δεις όλες τις εθνικότητες που έρχονται για να αγοράσουν, μέχρι και το καλοκαίρι τουρίστες, που ζητάν να  βιώσουν από κοντά αυτή την διαφορετική "υπαίθρια αγορά"  που είναι στημένη σε πάγκους πάνω στον δρόμο. Αξιοπερίεργο γεγονός για αυτούς, μιας και στις χώρες τους ο καιρός δεν τους επιτρέπει να χαρούν κάτι αντίστοιχο. Στη λαϊκή θα βρεις από μαναβική,  που έχει αξίζει όχι μόνο για τα φρέσκα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από τους γύρω παραγωγούς αλλά και για τις τιμές που είναι ποιο φθηνές από τα μανάβικα, μέχρι ρούχα, παπούτσια, χαλιά …..

Υπαίθρια Αγορά


Βολτάροντας όλο και κάπου θα πέσει το μάτι… που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για να ανακατέψεις τον πάγκο… Φωνές πραματευτή βουίζουν στα αυτιά σου που σε καλούνε για το παζάρι…
Ναι δεν είναι άσχημη ιδέα! Το παζάρι !
Αραιά και που, ανάλογα με την διάθεση παίρνω την φίλη μου για μια βόλτα… να παζαρέψουμε, να γελάσουμε, να καλαμπουρίσουμε.
Τελειώνοντας, πριν την επιστροφή θα σταματήσουμε για να φάμε σουβλάκια, σε ένα από τα λιτά καφενεδάκια, που δεν γνωρίζουν ακόμα την έννοια του σέρβις και της εξυπηρέτησης … αλλά δε βαριέσαι … τουλάχιστον είναι «παραδοσιακά»  και φθηνά !!!!

Ξενοδοχεία στην Ηλεία, δείτε on-line όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία της περιοχής