Πως στρώνουμε κουβέρ - Εστιατόριο


Στην Κάτω Αχαΐα και στο Εστιατόριο - Αίθουσα εκδηλώσεων "Τα Πεύκα" οι σπουδαστές ΔΙΕΚ "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας", εξασκήθηκαν στο στρώσιμο του κουβέρ.


Κουβέρ, εννοούμε το σύνολο των σκευών που τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι, για να τα χρησιμοποιήσει ο πελάτης κατά την διάρκεια του γεύματός του.


Τα σκεύη του κουβέρ είναι ανάλογα του γεύματος που θα σερβιριστεί.
Σε ένα βασικό κουβέρ αυτά τα σκεύη είναι:
Πετσέτα πελάτη
Μαχαίρια - Πιρούνια (πρώτου και κυρίως πιάτου)
Κουτάλι (εάν στο μενού υπάρχει σούπα)
Ποτήρια (νερού-κρασιού)
Μαχαίρι - πιρούνι - κουταλάκι επιδορπίου
Αλατιέρα - Πιπεριέρα



Επισημάνθηκαν λεπτομέρειες κατά την προετοιμασία του εστιατορίου και το στρώσιμο του κουβέρ, καθώς επίσης λεπτομέρειες σχετικές με το σερβίρισμα των πελατών.

"Τα Πεύκα" λειτουργούν καθημερινά ως εστιατόριο για να εξυπηρετεί διερχόμενους ταξιδιώτες της εθνικής οδού Πύργου- Πατρών. 
 Επίσης αναλαμβάνει την διοργάνωση διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων καθώς και  δεξιώσεων όπως γάμοι, βαπτίσεις κά.