Που είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίον - Λουτράκι

Πως να φτάσετε:
Α΄ διαδρομή: Αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Κορίνθου, Έξοδος Λουτράκι, Περαχώρα, Λίμνη βουλιαγμένης (ή λίμνη Ηραίου ή blue lake), αρχαιολογικός χώρος Ηραίου.

Β΄ διαδρομή: Αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Κορίνθου, Έξοδος Μέγάρων, Αλεποχώρι,γεράνεια όρη, Λίμνη Βουλιαγμένης (ή λίμνη Ηραίου ή blue lake), αρχαιολογικός χώρος Ηραίου.

         Τι θα συναντήσετε :
Φτάνοντας στον Αρχαιολογικό χώρο Ηραίου, αριστερά σας είναι ο αρχαιολογικός χώρος και ευθεία ο Φάρος που είναι ένα ωραίο σημείο για  φωτογραφίες. Κατεβαίνοντας προς τον αρχαιολογικό χώρο  συναντάτε ερείπια με επεξηγητικές πινακίδες και επίσης το σπιτάκι του φύλακα και ένα εκκλησάκι. Στο τέλος είναι ο ναός της Ήρας και η παραλία.
Το Ηραίο αποτελείται από δύο τμήματα, αφιερωμένα στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία αντίστοιχα. Η λατρεία της σεβαστής θεάς άρχισε στη Γεωμετρική περίοδο, ενώ το 800 π.Χ. οικοδομήθηκε προς τιμήν της, ο πρώτος αψιδωτός ναός. Αργότερα προστέθηκαν και άλλοι ναοί, βωμοί, στέγαστρο για την προστασία της ιερής φωτιάς, στοές, αγορά και βοηθητικοί χώροι. Εικάζεται ότι το τελετουργικό της λατρείας της Ήρας γίνονταν στο λιμάνι, ενώ στον υπόλοιπο χώρο υπήρχαν κτίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι φυλασσόμενος αλλά και δωρεάν.
Πίσω από τον ναό είναι μεγάλοι βράχοι που μερικοί τολμάνε βουτιές, ενώ άλλοι κάνουν καταδύσεις.
Στη λίμνη της Βουλιαγμένης: Η μικρή γαλάζια λίμνη απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί μ’ αυτή με στενό δίαυλο. Η περιοχή, αν και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρατά ακόμη το χαρακτήρα της και συνεπαίρνει με τα χρώματα και τη γαλήνη της. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν και μετά ν’ απολαύσουν το φαγητό τους σε κάποιο από τα παραλίμνια ταβερνάκια .
Που να μείνετε:
Στην περιοχή δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, παρά μόνο κάποια ενοικιαζόμενα apartments στο Αλεποχώρι
Προτιμείστε οικονομικά ξενοδοχεία στο Λουτράκι, όπου έχετε περισσότερες επιλογές τόσο στην διαμονή όσο και στην διασκέδαση.