Βέργα Καλαμάτας


Διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή κοντά στην Βέργα Καλαμάτας


θέα από την παραλία της Καλαμάτας

 H Βέργα (παλιότερη ονομασία Σέλιτσα) είναι ένα πανέμορφο χωριό στην πλαγιά του όρους Καλάθι στο νομό Μεσσηνίας.

Πως φτάνετε : Διασχίζετε την πόλη της Καλαμάτας ακολουθώντας την διαδρομή Καλαμάτα -Αρεόπολη. Λίγο μετά την έξοδο από την πόλη στρίβετε αριστερά.
Η πρόσβαση με ΙΧ από την Καλαμάτα είναι εύκολη, διαρκεί 15' περίπου, από το κέντρο της πόλης.
 
Που θα μείνετε : Δείτε, εδώ τα διαθέσιμα ξενοδοχεία της περιοχής


Καστράκι
Που να ξεκουραστείτε: Καφετέριες, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες βρίσκονται εκεί και είναι πάντα πολύ ΙΝ!

Τι θα δείτε: Η Κάτω Βέργα (Κάτω Σέλιτσα) είναι χτισμένη σε απόκρημνη πλαγιά πάνω από την Παραλία Βέργας, σε θέση με εξαιρετική θέα προς την Καλαμάτα και τον Μεσσηνιακό κόλπο. Συνδέεται με την Άνω Βέργα με ένα καλντερίμι. Στον οικισμό, σώζονται οι αξιόλογοι ναοί του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Σπυρίδωνα (με τοιχογραφίες του 17ου-18ου αι.) και του Αγίου Κωνσταντίνου (με τοιχογραφίες του 18ου αι.).Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνωρίζει αξιόλογη ανάπτυξη στον οικιστικό και τουριστικό τομέα.

θέα στην Καλαμάτα

Κάθε καλοκαίρι η παραλία του Αλμυρού γίνεται πόλος έλξης πλήθους τουριστών αλλά και ντόπιων Καλαματιανών, ενώ πολλοί χτίζουν σπίτια και μαγαζιά
διασκέδασης στην βουνοπλαγιά, επεκτείνοντας την πόλη της Καλαμάτας με ραγδαίους ρυθμούς. 

Η Βέργα αποτελεί ιστορικό μνημείο, και είναι γνωστή η μάχη της Βέργας, κατά την οποία οι Μανιάτες κατατρόπωσαν τους ιππείς του Ιμπραήμ στην προπάθειά του να προχωρήσει προς την Μάνη.

θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο

Στην Παραλία Βέργας (8 χλμ. από την Καλαμάτα), στις εκβολές του χείμαρρου της Σέλιτσας, σώζονται τα ερείπια ενός οχυρού μαντρότοιχου που διαθέτει δύο πύργους και πολεμότρυπες. Στο σημείο αυτό, οι Μανιάτες ανέκοψαν την προέλαση του Ιμπραήμ προς τη Μάνη.
Υπάρχει και η Άνω Βέργα (Χώρα) χτισμένο αρκετά ψηλώτερα, ενώ ψηλά βράχια χωρίζουν τα δύο χωριά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη διαδρομή για να φθάσουμε εκεί περνώντας από το χωριό Σωτηριάνικα. Σήμερα έχει ανοιχτεί δρόμος που ενώνει τα δύο χωριά, αλλά η πρόσβαση στην Άνω Βέργα απαιτεί προσεκτική οδήγηση. 

Έχει υπέροχη θέα στον μεσσηνιακό κόλπο και τα τελευταία χρόνια, αφότου ανοίχτηκε ο δρόμος που ενώνει την Καλαμάτα με το χωριό έχει μεγάλη ανάπτυξη.