Σαντορίνη, κόκκινη άμμος

Σαντορίνη
Είναι ένα ηφαιστειογενές, βραχώδες νησί με ενεργό ηφαίστειο. Πρόκειται για σύμπλεγμα νησιών που αποτελούν υπολείμματα απ’το προϊστορικά στρογγυλό νησί και έχει χαρακτηρηστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χαρακτηριστικές είναι οι απόκρημνες παραλίες  από μαύρη πέτρα ή κόκκινη άμμο, οι σχεδόν «ξερικοί» αμπελώνες, τα γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα ως μεταφορικό μέσο και τα γραφικά μονοπάτια όπως τα διακόσια σκαλοπάτια που ενώνουν το κάστρο με το παλιό λιμάνι.Η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων, με πρωτεύουσα τα Φηρά. 
Έχει δροσερό κλίμα το καλοκαίρι και γλυκό, ήπιο χειμώνα.

Μια από τις ομορφότερες παραλίες. Ένας απότομος κοκκινόμαυρος βράχος  300 μέτρων και πάνω ξεπροβάλουν άσπρα σπίτια - χτισμένα μέσα στο βράχο.
 Διαμονή / Διασκέδαση /Αναψυχή

Μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ο «γαμήλιος» τουρισμός-καταγράφονται πάνω από 700 τελετές το χρόνο. Ιδανική για θαλάσσιο τουρισμό (σκάφη, καταδύσεις) αλλά και οινοτουρισμό. Υπάρχουν ξενοδοχεία όλων των ειδών και κατηγοριών, καθώς και εστιατόρια.



Πρόσβαση
Πρόσβαση στη Σαντορίνη από το λιμάνι του Πειραιά, αεροπορικώς από Αθήνα και μεταξύ των Κυκλάδων ακτοπλοϊκώς. Μετακινήσεις πάνω στο νησί οδικώς, με Ι.Χ., ταξί ή λεωφορείο,αλλά και με το τελεφερικ.

Αξιοθέατα
Οι πανέμορφοι-εντυπωσιακοί-ιδιόμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί:
Ακρωτήρι: προϊστορικός οικισμός του 3.000π.Χ. που θάφτηκε στα περίπου 1.500π.Χ. από έκρηξη του ηφαιστείου και αποκαλύφθηκε μετά από ανασκαφές.
Εμπορείο- Περίσσα: μεσαιωνικό χωριό με θέα και στις δυο πλευρές του νησιού.
Ημεροβίγλι: διατηρητέος οικισμός με παραδοσιακά σπίτια, γραφικές εκκλησίες και λιθόστρωτα δρομάκια.
Οία: παραδοσιακός οικισμός με σπίτια σκαμένα στη λάβα- από εκεί φαίνεται το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.κ.ά.
Ακόμη το αρχαιολογικό μουσείο, το  μουσείο προϊστορικής Θήρας αλλά και το ναυτικό μουσείο. Επίσης πολλές ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής αξίας εκκλησίες όπως η ορθόδοξη και η καθολική μητρόπολη,το  γυναικείο Δομηνικανό μοναστήρι κ.ά.