Που είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίον - Λουτράκι

Πως να φτάσετε:
Α΄ διαδρομή: Αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Κορίνθου, Έξοδος Λουτράκι, Περαχώρα, Λίμνη βουλιαγμένης (ή λίμνη Ηραίου ή blue lake), αρχαιολογικός χώρος Ηραίου.

Β΄ διαδρομή: Αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Κορίνθου, Έξοδος Μέγάρων, Αλεποχώρι,γεράνεια όρη, Λίμνη Βουλιαγμένης (ή λίμνη Ηραίου ή blue lake), αρχαιολογικός χώρος Ηραίου.

         Τι θα συναντήσετε :
Φτάνοντας στον Αρχαιολογικό χώρο Ηραίου, αριστερά σας είναι ο αρχαιολογικός χώρος και ευθεία ο Φάρος που είναι ένα ωραίο σημείο για  φωτογραφίες. Κατεβαίνοντας προς τον αρχαιολογικό χώρο  συναντάτε ερείπια με επεξηγητικές πινακίδες και επίσης το σπιτάκι του φύλακα και ένα εκκλησάκι. Στο τέλος είναι ο ναός της Ήρας και η παραλία.
Το Ηραίο αποτελείται από δύο τμήματα, αφιερωμένα στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία αντίστοιχα. Η λατρεία της σεβαστής θεάς άρχισε στη Γεωμετρική περίοδο, ενώ το 800 π.Χ. οικοδομήθηκε προς τιμήν της, ο πρώτος αψιδωτός ναός. Αργότερα προστέθηκαν και άλλοι ναοί, βωμοί, στέγαστρο για την προστασία της ιερής φωτιάς, στοές, αγορά και βοηθητικοί χώροι. Εικάζεται ότι το τελετουργικό της λατρείας της Ήρας γίνονταν στο λιμάνι, ενώ στον υπόλοιπο χώρο υπήρχαν κτίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι φυλασσόμενος αλλά και δωρεάν.
Πίσω από τον ναό είναι μεγάλοι βράχοι που μερικοί τολμάνε βουτιές, ενώ άλλοι κάνουν καταδύσεις.
Στη λίμνη της Βουλιαγμένης: Η μικρή γαλάζια λίμνη απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί μ’ αυτή με στενό δίαυλο. Η περιοχή, αν και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρατά ακόμη το χαρακτήρα της και συνεπαίρνει με τα χρώματα και τη γαλήνη της. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν και μετά ν’ απολαύσουν το φαγητό τους σε κάποιο από τα παραλίμνια ταβερνάκια .
Που να μείνετε:
Στην περιοχή δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, παρά μόνο κάποια ενοικιαζόμενα apartments στο Αλεποχώρι
Προτιμείστε οικονομικά ξενοδοχεία στο Λουτράκι, όπου έχετε περισσότερες επιλογές τόσο στην διαμονή όσο και στην διασκέδαση.

Κορώνι μ΄, τα χρήματα δεν έχουν χρώμα!

Μια Φωτο-βόλτα, τσακ-μπαμ, στην Λακωνική Μάνη περνώντας από την Αρεόπολη και φτάνοντας στο Γύθειο

1. Γύθειο, πανοραμική θέα από το νησάκι (Μαραθονήσι)  
2. Εδώ βρίσκεται ο Πύργος της οικογένειας Τζανετάκη. 
3. και ο φάρος 
4. Φραγκοσυκιές. Ένας φυσικός φράκτης από φυτά. 

Τα φραγκόσυκα είναι γευστικά και καταναλώνονται ως φρούτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θα πρέπει πριν φαγωθούν να αφαιρεθεί η εξωτερική φλούδα και καθαριστούν από τα μικροσκοπικά αγκάθια. 
***
Κορώνι μ΄τα χρήματα δεν έχουν χρώμα, έλεγε μια Μανιάτισσα σερβίροντας τον καφέ σε παραδοσιακό καφενείο στο Φλωμοχώρι. Είχε δει πολλούς ανθρώπους, Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς ...  να περνάνε από το καφενείο της ...

-Ε, και σάματις να' ναι Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι.... ;
Ε, και τι έγινε;
Το χρήμα δεν έχει χρώμα Κορώνι μ'
χα, χα, χα!
.....
Συνέχεια η επιστροφή στην Μεσσηνιακή Μάνη


Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ :
 Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος με καταπράσινες εικόνες, ξύλινες γέφυρες, από καταρράκτες και λιμνούλες με τυρκουάζ νερά, είναι το Πολυλίμνιο στο νομό Μεσσηνίας.  Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται από τον δρόμο Πύλου-Μεσσήνης, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος.
Στο ενδιάμεσο της διαδρομής, συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή και στον τελικό προορισμό του Πολυλιμνίου.