Κατάκολο, είναι υπέροχο

 
Το παραδέχομαι, ήμουν απαράδεκτη. Τόσες φορές να έχω κάνει την διαδρομή προς τον Πύργο Ηλείας, και να μην έχω παρακάμψει λίγα χιλιόμετρα να φτάσω και ως το Κατάκολο. Μέχρι που πρόσφατα το αποφάσισα. Εκπλάγηκα, όταν είδα μια παραθαλάσσια πόλη γεμάτη κόσμο και ζωντάνια. Καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διάφορα μαγαζιά, τουριστικά, κοσμηματοπωλεία κά. ότι χρειάζεται μια περιοχή, για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες της. Μπορεί ούτε εσείς να γνωρίζετε το Κατάκολο, αλλά χιλιάδες επισκέπτες το έχουν ήδη επισκεφτεί, αφού σήμερα στο λιμάνι του φτάνουν καθημερινά κρουαζιερόπολοια από όλο τον κόσμο. Έρχονται με σκοπό να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία και τα περίχωρα.
Για τις ανάγκες της περιήγησης των τουριστών στο Κατάκολο αλλά και στην γύρω περιοχή υπήρχε ένα μικρό τρενάκι. Μου έκανε εντύπωση. Που να τους πήγαινε άραγε; Η απορία μου λύθηκε, όταν τους συνάντησα μέσα και αγροτικούς δρόμους. Σταματούσαν κατά διαστήματα να τραβήξουν φωτογραφίες από την ελληνική φύση και την θάλασσα. Τελικά είναι όμορφη η πατρίδα μας, σκέφτηκα και θυμήθηκα κάτι σοφά λόγια που διάβασα ότι είχε πει ο Σωκράτης "Πήγαινε να δεις ένα ακρωτήρι, ένα βουνό, ένα ποτάμι και μια θάλασσα και τα είδες όλα!". Ναι, εμείς τα έχουμε όλα αλλά τα εκτιμάνε άλλοι. Εκεί λοιπόν, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, υπάρχουν όλα. Γύρισα και εγώ μες τα αγροκτήματα, πήρα δρομάκια που με οδήγησαν σε υπέροχες ακρογιαλιές, έκανα μπάνιο, αναζωογονήθηκα.
Λίγο έξω από το Κατάκολο ανακάλυψα τον όρμο του Αγίου Ανδρέα, μια πεντακάθαρη μικρή παραλία με άμμο και βραχάκια. Υπάρχει Ξενοδοχείο, μαγαζιά για καφέ, φαγητό, και ποτό αλλά και νυχτερινή ζωή με μπαρ όπου λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Από την παραλία είναι εύκολα προσεγγίσιμα τα νησάκια Κόρακας και Τηγάνι. Πάνω σε λόφο, βρίσκεται το ερειπωμένο Ποντικόκαστρο, άλλοτε ισχυρό φρούριο των Βιλαρδουίνων, το οποίο χτίστηκε τη Βυζαντινή περίοδο και ανοικοδομήθηκε από τους Φράγκους. Ολη η περιοχή ήταν γνωστή στην αρχαιότητα με το όνομα Φειά.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ:
Ξενοδοχεία υπάρχουν στο Κατάκολο, στην Ολυμπία και τον Πύργο