Σούνιο, υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο

Η Αττική είναι ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδος, διαπίστωσα πρόσφατα όταν ξαναταξίδεψα ανατολικά φθάνοντας σε μια άκρη της : το Σούνιο.
Σούνιο
Σούνιο
Από την Αθήνα το Σούνιο απέχει 70 χιλιόμετρα και χρειάζαστε περίπου μιάμιση ώρα για να διανύσετε την απόσταση. Ο δρόμος παρόλο που είναι άνετος και φαρδύς δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες, γιατί σε αρκετά σημεία του έχει αρκετές στροφές .
Διαμονή κοντά στο Σούνιο.
Θεατρική Παράσταση μέσα στην λίμνη Βουλιαγμένης (φώτο : Βασιλική Τσ.)
Θεατρική Παράσταση μέσα στην λίμνη Βουλιαγμένης (φώτο : Βασιλική Τσ.)
Αθήνα - Γλυφάδα - Βουλιαγμένη - Βάρκιζα - Λαγονήσι - Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Φωκαία - Σούνιο . Η διαδρομή είναι υπέροχη και δεν χρειάζεστε ιδαίτερη καθοδίγηση, αρκεί να ακολουθήσετε τις πινακίδες.
Ναός Ποσειδώνα (φώτο : Βασιλική Τσ."
Ναός Ποσειδώνα (φώτο : Βασιλική Τσ.")
Ο Ναός του Ποσειδώνα στέκεται πάνω από τη θάλασσα σε ένα βράχο ύψους 60 μέτρων, ένα σημείο που μπορείς να δεις όλα τα πλοία που φεύγουν ή που πλησιάζουν την Αττική.  
Σούνιο
Σούνιο
Είναι ο ίδιος βράχος, που σύμφωνα με τον μύθο, στεκόταν ο Αιγέας, περιμένοντας  το γιο του Θησέα να επιστρέψει από την Κρήτη.  Όταν  στο βάθος του ορίζοντα αντίκρισε το πλοίο με μαύρα πανιά, πήδηξε στο πέλαγο, που από τότε πήρε το όνομά του, Αιγαίο.
Στιγμιότυπα από το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο.