Περού, σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός


Tαξίδι στο Περού, αξιοθέατα και ενδιαφέρουσες περιοχές



Πρωτεύουσα
Λίμα (Lima)
Νόμισμα
Σολ
Πολίτευμα
Δημοκρατία
Θρήσκευμα
Ρωμαιοκαθολικοί
Εθνότητες
Ινδιάνοι, Μεστίζο, Ευρωπαίοι και άλλοι
Τουριστική Αιχμή
Ιανουάριο, Ιούλιο – Αύγουστο
Γλώσσα
Ισπανικά (καθώς  Κέτσουα και Aymara)
Κλίμα
Στο δάσος του Αμαζονίου ζεστό και τροπικό κλίμα με πληθώρα βροχών. Στα ορεινά ξηρό με υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας. Στην ακτή ηλιοφάνεια όλο το χρόνο χωρίς βροχές.
Μετάβαση
Πρόσβαση από τον αέρα στο διεθνές  αεροδρόμιο της Λίμα (Jorge Chavez) με πτήσεις από πολλές πρωτεύουσες του κόσμου. Πρόσβαση από το έδαφος μέσω του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και της Χιλής. 
Πρόσβαση από το νερό μέσω του Αμαζονίου ποταμού από την Κολομβία και την Βραζιλία, μέσω της λίμνης Titicaca από την Βολιβία και μέσω θαλάσσης με κρουαζιέρες στο λιμάνι Callao (30 λεπτά από την Λίμα)
Διαβατήριο - Visa
Χρειάζεται Διαβατήριο και Visa 
ΔΙΑΜΟΝΗ : που θα μπορούσα να μείνω ;


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ : τι θα μπορούσα να δω ;
1.       Machu Picchu
Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Περού η “Χαμένη Πόλη των Ίνκας” που βρίσκεται στις νότιες Περουβιανές Άνδεις, Machu Picchu σημαίνει “Παλαιό Βουνό” στην αρχαία γλώσσα των Ίνκας. Το φρούριο θεωρείτε το ποιο ξεχωριστό παράδειγμα αρχιτεκτονικής τοπίου στον κόσμο. Ήταν χώρος λατρείας και αστρονομικής παρατήρησης των Ίνκας, με ιερούς ναούς, παλάτια, πύργους, πηγές και το Μουσείο De Sitio κοντά στα ερείπια.
2.       Αρχαιολογικό Συγκρότημα Chavin
Ο Αρχαιολογικός χώρος Chavin de Huantar είναι δημιούργημα της Ανδικής κουλτούρας,  ο θρησκευτικός χώρος είναι κτισμένος από πέτρα έχει υπόγεια περάσματα και σειρά από δομές πυραμίδων. Μέσα στο συγκρότημα υπάρχουν ανάγλυφες φιγούρες στους θόλους και στις κολόνες, συνδυάζοντας αιλουροειδής χαρακτήρες, αρπακτικά πουλιά και ερπετά.
3.       Εθνικό Πάρκο Huascaran
Το Huascaran είναι το δεύτερο ψηλότερο πάρκο στις Νοτιοαμερικανικές Άνδεις, τοποθετημένο στην καρδιά του μεγαλύτερου τροπικού βουνού σε έκταση στον κόσμο. Το πάρκο έχει 27 βουνά, 269 λίμνες, 41 ποταμούς, 633 παγετώνες και πολλά είδη σπάνιων ζώων.
4.       Εθνικό Πάρκο Manu
Το πάρκο περιλαμβάνει την περιοχή στις ανατολικές πλαγιές των Άνδεων στην Περουβιανή ζούγκλα του Αμαζονίου. Η περιοχή κατοικείται από μεγάλο αριθμό φυλών. Το πάρκο έχει ποικιλία 20,000 φυτών, 1,200 είδη πουλιών, 200 είδη θηλαστικών και άγνωστο αριθμό ερπετών, αμφίβιων και εντόμων.  
5.       Ιστορική Πόλη Arequipa
Arequipa είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού, τοποθετημένη στα νότια των Περουβιανών Άνδεων. Επίσης γνωστή και ως “Λευκή Πόλη” , εξ αιτίας των ηφαιστειακών πετρών που συνήθιζαν ναι κτίζουν τα σπίτια της πόλης και δημόσια κτήρια.  Η περιοχή γύρω από την Arequipa έχει αμέτρητες τουριστικές ατραξιόν, συμπεριλαμβανομένων και το φαράγγι Colca το βαθύτερο του κόσμου που έχει πολλές αποικιακές εκκλησιές στα χωριά.
ΦΑΓΗΤΟ – ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ : τι νέες γεύσεις να δοκιμάσω ;
Lomo Saltado
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ : τι να αποφύγω ;
·         Αποφύγετε τη χρήση ανεπίσημων ή χωρίς διακριτικά ταξί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
LINKS για χρήσιμα sites : που να βρω περισσότερες πληροφορίες ;


Καλό Ταξίδι !

(Συντάκτης: Αναστάσιος Μ.)