Καλάβρυτα

Καλάβρυτα
Τα  Καλάβρυτα η ιστορική πόλη  του νομού Αχαΐας αποτελoύν  ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για περιηγήσεις στις γύρω περιοχές.  Κοντά στην Πάτρα και σε απόσταση δυόμιση ωρών από την Αθήνα η γραφική κωμόπολη είναι χτισμένη στον ίσκιο του Χελμού, σε υψόμετρο 750 μέτρα. Απέχουν μόλις 14 χλμ από το Χιονοδρομικό κέντρο.
Η φύση  στόλισε απλώχερα την γύρω περιοχή με καταπράσινα φαράγγια, άγριες βουνοκορφές και κρυστάλλινες πηγές που εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη.  Το ανθρωπινο στοιχείο συμπλήρωσε το όμορφο τοπίο με  οικισμούς, επιβλητικές μονές και  μνημεία, που  ακτινοβολούν τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Τι θα δείτε;

Αγία Λαύρα
Χιονοδρομικό
κέντρο
Η επίσκεψή σας στην πόλη μπορεί να εμπλουτιστεί μοναδικά με επισκέψεις στα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου,στο Λόφο του Καπή, τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών την 13η Δεκεμβρίου 1943, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο μοναδικό Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά, στο φαράγγι του Βουραϊκού,  στο Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου βρίσκεται και ο Αρίσταρχος, το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στο κέντρο της πόλης.

Μ. Σπήλαιο

Για αποδράσεις σε μεγαλύτερη απόσταση από την πόλη ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η εξαιρετικού φυσικού κάλλους λίμνη του Τσιβλού, η μονή της Μακελλαριάς και ο ναός της Παναγίας Πλατανιώτισσας.

Που θα μείνετε;

Δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία της περιοχής όπου προσφέρουν σύγχρονες παροχές και υπηρεσίες.
Δείτε On-Line, 20 από τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή των Καλαβρύτων.