Ισπανία, σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός

Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στην Ισπανία και ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό, την χώρα και τις περιοχές ενδιαφέροντος;

Το βασίλειο της Ισπανίας είναι ένα κράτος της Νοτιοδυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ιβηρικής χερσονήσου.

  • Προς βορρά ορίζεται από τον βισκαϊκό κόλπο και με την Γαλλία την οποία χωρίζει η μεγαλύτερη οροσειρά των Πυρηναίων. Επί των Πυρηναίων και βορειανατολικά συνορεύει με την Ανδόρα.
  • Ανατολικά και Νότια βρέχεται από τον ατλαντικό ωκεανό.
  • Νότια με το Γιβραλτάρ και το Μαρόκο

Βαρκελώνη
ΙΣΠΑΝΙΑ :  τι χρειάζεται να γνωρίζω ;
Πρωτεύουσα
Μαδρίτη
Νόμισμα
Ευρώ
Πολίτευμα
Κοινοβουλευτική Μοναρχία
Θρήσκευμα
Ρωμαιοκαθολικοί
Εθνότητες
Ισπανοί και μειονότητες Βάσκων
Τουριστική Αιχμή
Ιούλιο - Σεπτέμβριο
Γλώσσα
Ισπανική Καστιλιανική (καθώς Καταλανική, Γαλισιανική και Βασκική)
Κλίμα
Στα  εσωτερικό ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Στα παράλια ήπιο κλίμα με αρκετές βροχές κατά την διάρκεια του χειμώνα
Πως θα πάω ;
Αεροδρόμια στην Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μάλαγα και Σεβίλλη για υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές συνδέσεις.
Τρένο με σύνδεση στην Ευρώπη. > Eurail map
Υπόγειο δίκτυο σιδηροδρόμου στην Μαδρίτη και Βαρκελώνη.
Διαβατήριο - Visa
Απαραίτητο το διαβατήριο για επισκέπτες εκτός Ε.Ε.
ΔΙΑΜΟΝΗ : Που θα μείνω ;
Ξενοδοχεία στην  Βαρκελώνη
Ξενοδοχεία στη  Μαδρίτη
Ξενοδοχεία στη Μαλάγα
Ξενοδοχεία στην Πάλμα της Μαγιόρκας 
Ξενοδοχεία στη Σεβίλλη
Ξενοδοχεία στο Τολέδο
Ξενοδοχεία στην Γρανάδα
Ξενοδοχεία στην Μαγιόρκα


ΙΣΤΟΡΙΑ: Όπως όλες οι χώρες του κόσμου, έτσι και η Ισπανία έχει τη δική της ξεχωριστή και μεγάλη ιστορία, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας πολυπολιτισμικής επίδρασης πολλών λαών που πέρασαν από τα εδάφη της αφήνοντας το στίγμα τους και επηρεάζοντας την ανά τους αιώνες. Μέσα από την Ιβηρική χερσόνησο ,πέρασαν διάφορα φύλα όπως οι Φοίνικες, οι Έλληνες, οι Ίβηρες, οι Κέλτες, οι Άραβες καθώς και οι Ρωμαίοι. Οι Ίβηρες κατοίκησαν στα κεντρικά και νότια, οι Κέλτες στο βορρά και οι Λαγιετάνοι στα βορειοανατολικά. Τέλος, στα μεσογειακά παράλια της χερσονήσου ίδρυσαν αποικίες οι Φοίνικες και αργότερα οι Έλληνες, ενώ οι Άραβες κατέλαβαν σχεδόν01 ολόκληρη τη χερσόνησο επί 8 αιώνες μέσα στους οποίους οι χώρα δέχθηκε μεγάλη επιρροή καθώς και αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα. Κλείνοντας, χρονιά ορόσημο για την Ισπανία ήταν το έτος 1492 όπου δύο γεγονότα στιγμάτισαν θετικά την ιστορία της χώρας.
Α)Η απελευθέρωση της από τους Άραβες.
Β)Ο Χριστόφορος Κολόμβος ψάχνοντας άλλο δρόμο προς τις Ινδίες , ανακάλυψε το νέο κόσμο την Αμερική.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η Ισπανία είναι μια έντονα τουριστική χώρα, κυρίως στα παράλια της Μεσογείου και στις κανάριες και Βαλεαρίδες νήσου. Η χώρα αυτή είναι η 2η στον κόσμο ( μετά της ΗΠΑ ) και ο τουρισμός προσφέρει περίπου 12% του Ισπανικού ΑΕΠ
Οι τουρίστες έρχονται με αεροπλάνα αλλά και οδικώς ή με τρένο.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ : τι θα μπορούσα να δω ;
1.       ΒΑΛΕΑΡΙΔΕΣ ΝΗΣΟΙ
Οι Majorca, Minorca, Ibiza και Formentera είναι τα πιο γνωστά για τον ήλιο, θάλασσα και αμμουδιά νησιά. Εδώ βρίσκονται καθεδρικοί ναοί και φρούρια καθώς και ερείπια προϊστορικών χρόνων ελληνικού, ρωμαϊκού και αραβικού πολιτισμού.
2.       ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Είναι το πιο μεγάλο λιμάνι, από εδώ απέπλευσε ο Κολόμβος για την Αμερική. Το 1992 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. (Video) Η συνοικία με τα γοτθικά κτίρια βρίσκεται κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο Ramblas. Η παλαιότερη εκκλησία του San Paplo Del Campo καθώς και η ημιτελής Sagrada Familia είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Κοντά στην Βαρκελώνη βρίσκονται χτισμένα κοντά στο βουνό με υπέροχη θέα το μοναστήρι των Βενεδικτίνων και η Monsterrat.
> Ξενοδοχεία στην  Βαρκελώνη

3.       ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ (νότια Ισπανία)
Η νότια  Ισπανία μια περιοχή μοναδική με αρχιτεκτονικές επιρροές από Μαυριτανούς και Άραβες. Στην Costa de Sol tα τα άσπρα με κόκκινα κεραμίδια σπιτάκια απεικονίζονται συχνά σε πολλούς τουριστικούς οδηγούς. Η περιοχή της Ανδαλουσίας είναι αρκετά τουριστική. Κοντά στον βράχο Γιβραλτάρ και την παραλιακή περιοχή της Μάλαγας υπάρχουν αρκετά χωριουδάκια και υπέροχες παραλίες. Στην Γρανάδα και την Κόρντοβα βρίσκονται αρκετά δείγματα με επιρροές από την αρχιτεκτονική των Μαυριτανών. Στην Σεβίλλη βρίσκεται ο ωραιότερος Γοτθικού ρυθμού καθεδρικός Ναός στην Ισπανία. Στην Almeria γυρίστηκε το φίλμ «Λώρενς της Αραβίας».
> Ξενοδοχεία στη Μαλάγα
4.       ΜΑΔΡΙΤΗ (κεντρική Ισπανία)
Εκτός από πρωτεύουσα η Μαδρίτη είναι το πολιτιστικό κέντρο της Ισπανίας. Εδώ βρίσκεται το ξακουστό μουσείο Prado, όπου φιλοξενούνται  έργα ξακουστών ζωγράφων όπως του El Greco, Velasquez, Gaya κά. Στην Τολέδο έγινε διάσημο από τον Δόν Κιχώτη έργο του Θερβάντες και το σκηνικό του τοπίου με τους ανεμόμυλους στην κορυφή του λόφου.
> Ξενοδοχεία στη  Μαδρίτη 
5.       ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ
Τα κανάρια νησιά είναι ηφαιστειογενής προέλευσης και ξακουστά θέρετρα Άγγλων και Γερμανών επιχειρηματιών. Γνωστές πόλεις των νησιών το Las Palmas και η Santa Cruz στο νησί Tenerife.

ΦΑΓΗΤΟ – ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ : τι νέες γεύσεις να δοκιμάσω ;
Gaspatzos (κρύα σούπα λαχανικών), churrus
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ : τι να αποφύγω ;
·         Μη βάζετε τα χέρια στις τσέπες όταν συνομιλείτε
·         Το σήμα Ο.Κ. είναι μια χειρονομία αισχρή

LINKS για χρήσιμα sites : που να βρω περισσότερες πληροφορίες ;


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : πως θα μπορούσα να έχω περισσότερες συμβουλές ;
Περισσότερες πληροφορίες :
jetgreece@gmail.com

Morella Spain

Καλό Ταξίδι ! 



Στην επιστροφή σας μην ξεχάσετε να μας στείλετε 
φώτος, εντυπώσεις και σχόλια στη σελίδα μας !!